Zlodeji ťažko zranili dôchodcu, prekvapil ich pri čine

12.07.2013 Košice

Košice 12. júla (TASR) - Ťažké zranenie spôsobili zlodeji vo štvrtok (11. júla) nadránom 84-ročnému majiteľovi rodinného domu v Kecerovciach (okr. Košice okolie), ktorý ich prekvapil pri čine. Policajti v tejto súvislosti zadržali troch podozrivých mužov, s ktorými dnes budú pokračovať vo vyšetrovacích úkonoch, informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Páchatelia sa okolo 2.00 h vlámali do komory domu a odtiaľ cez neuzamknuté dvere prešli do príručného skladu. Do pripraveného batohu začali nakladať rôzne káble, predlžovacie šnúry a mosadzné súčiastky. "Prekvapil ich 84-ročný majiteľ domu na ktorého páchatelia zaútočili a zatiaľ nezisteným predmetom dvakrát udreli do hlavy. Spôsobili mu ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní," uviedol Szabó. Na mieste činu sa nachádzalo množstvo krvi.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločiny porušovania domovej slobody, ublíženia na zdraví a prečin krádeže v štádiu pokusu. Polícia nevylučuje, že vzhľadom na výsledky vyšetrovania a znaleckého dokazovania môže dôjsť k zmene právnej kvalifikácie vo vzťahu k ublíženiu na zdraví aj na pokus o vraždu.
 

Vyberte región